Liike-elämän ammattilaiset vs Amatööriurheilijat

Ensimmäinen erä;

Aikataulujen kunnioittaminen


Liike-elämän ammattilaiset;

Osallistuin hetki sitten palaveriin johon useampi osallistuja tuli myöhässä paikalle. Pääsimme lopulta aloittamaan noin 15min alkuperäistä aikataulua jäljessä. Aika tyypillinen tilanne.

5-10min myöhästymisestä on tullut jokseenkin standardi. Pääsääntöisesti syy myöhästymiseen on se, että edellinen palaveri on venynyt pitkäksi tai palaverit on aikataulutettu peräkkäin ja siirtyminen palaverista toiseen vie aikaa.

Myöhästyminen edellä mainituista syistä tuntuu olevan hyväksyttävää, ja usein muu porukka kiltisti odottaa myöhästyjät paikalle. Tai vaihtoehtoisesti aloittaa ja myöhästyjän saapuessa kertaa hänelle mitä on ehditty käsitellä.Aika kohteliasta toimintaa myöhästyjää kohtaa!

Amatööriurheilijat:

Todella useissa joukkueissa on selkeät säännöt milloin paikalle täytyy saapua.

Tyypillisesti harjoituksiin tulee saapua 15min ENNEN niiden alkamista.

Positiivinen kollektiivinen paine pitää huolen, että tämä pelisääntö lähes poikkeuksetta toimii. Monilla joukkueilla on käytössä pieni ”sakkokassa” joka myös  osaltaan toimii motivaattorina noudattaa joukkueen itse määrittelemiä sääntöjä.

15 minuutin sääntö samalla varmistaa sen että jokainen on 100% valmiudessa toimintaa kun ”ovet avautuvat”.

Myöhässä tulijaa ei jäädä odottelemaan vaan toiminta käynnistyy sovittuna aikana. Saavuttuaan paikalle myöhästyjä liittyy häntä koipien välissä mukaan.


Amatööriurheilijat – Liike-elämän ammattilaiset 1 – 0


Tällä vertailulla halusin herättää itseni, ja ehkä myös jonkun satunnaisen lukijan arvioimaan omaa suhtatumistaan palavereihin.

Onko meillä työelämässä liian monta rautaa tulessa?  Onko täysi kalenteri kunnia-asia ja tärkeyden merkki?

Onko niin, että intohimo varmistaa sitoutumisen? Jos on, emmekö suhtaudu intohimoisesti työhömme?

Vai sulkeutuuko ympyrä niin, että intohimo työhön kanavoituu ylisuorittamiseksi. Mutta onko työn sisältö silloin intohimon kohde vai ihannoimmeko itseasiassa  suorittamista?

Paljon avoimia kysymyksiä.

Jokatapauksessa lupaan tulla seuraavaan palaveriin ajoissa.

ps. Treenien osalta ei tarvitse luvata. Ajoissa oleminen on standardi.

Jätä kommentti